Παιδοχειρουργική Περίθαλψη

Η ομάδα χειρουργείου στο Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Ασκληπιείον Κρήτης αποτελείται από αναισθησιολόγους, γενικούς χειρουργούς, ιατρούς πλαστικής & επανορθωτικής χειρουργικής, ορθοπαιδικούς, ΩΡΛ, ουρολόγους και οφθαλμιάτρους που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών υπηρεσιών που απαιτούνται στη περίθαλψη παιδιών με τακτικές και έκτακτες χειρουργικές παθήσεις.

Είμαστε υπερήφανοι που στα 26 χρόνια συνεργασίας δεν υπήρξε επιμόλυνση χειρουργικού τραύματος ή ανάπτυξης ανθεκτικών μικροβίων στις χειρουργικές αίθουσες ή στους ειδικούς θαλάμους νοσηλείας των παιδιών. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του προσωπικού για αυτό το υπέροχο ορόσημο που συμβαδίζει με τα πρότυπα φροντίδας που οραματιζόμαστε για τους παιδοχειρουργικούς ασθενείς. Συγχαρητήρια και στη Διοίκηση για τις κορυφαίες υπηρεσίες που παρέχονται από όλες τις επαγγελματικές ομάδες του ιατρικού τομέα, χειρουργείου, της νοσηλευτικής υπηρεσίας για τη περίθαλψη των παιδιών ως εξωτερικοί ασθενείς ή σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας, τη τεχνική και διοικητική υπηρεσία που ομαδικά διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ποιότητα της περίθαλψης και μειώνουν το συνολικό κόστος που σχετίζεται με την επιτυχή θεραπεία.

Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν πως επιτυγχάνονται τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα και βοηθούν τη Διοίκηση να χαράζει τη πολιτική βελτίωσης της παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Παιδοαναισθησιολογία

Γενική αναισθησία

Για μεγάλες επεμβάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις, η γενική αναισθησία είναι απαραίτητη. Ένας αναισθησιολόγος, ο οποίος είναι ειδικά εκπαιδευμένος γιατρός που ειδικεύεται στην αναισθησία λαμβάνει το ιατρικό ιστορικό και εξετάζει το παιδί πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι το παιδί προσέρχεται για την επέμαση με απαγόρευση λήψης τροφής ή υγρών 6 ώρες πριν από τη διαδικασία. Ο αναισθησιολόγος συζητά με τους γονείς και τα μεγάλα παιδιά για τυχόν ανησυχίες που έχουν σχετικά με παράγοντες κινδύνου. Ο υπεύθυνος αναισθησιολόγος έχει προετοιμάσει τις κατάλληλες συνθήκες στο χώρο της επέμβασης ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και χορηγεί ένα συνδυασμό ενδοφλέβιων φαρμάκων και εισπνεόμενων αερίων. Στη γενική αναισθησία ο αναισθησιολόγος παρακολουθεί όλες τις βασικές λειτουργίες του παιδιού και διαχειρίζεται την αναπνοή του. Το παιδί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης δεν αισθάνεται πόνο. Ο αναισθησιολόγος ενδιαφέρεται και μεριμνά για την ομαλή και ασφαλή μετεγχειρητική πορεί του παιδιού.

Καταστολή

Η καταστολή είναι μια αναισθησιολογική ασφαλής πρακτική που εφαρμόζεται σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα πρότυπα ασφάλειας σε επεμβάσεις μικρής βαρύτητας και μικρής διάρκειας. Το παιδί είναι νηστικό 6 ώρες πριν την αναισθησία. Ο αναισθησιολόγος χορηγεί κατασταλτικά και αναλγητικά φάρμακα για να έχει το παιδί αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο και ελέγχει όλες τις ζωτικές λειτουργίες του. Το παιδί που χειρουργήθηκε με καταστολή μπορεί να πάρει σύντομα εξιτήριο.

Τοπική αναισθησία

Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος ανακούφισης του πόνου κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης. Απαιτείται προετοιμασία και συναίνεση του παιδιού για να γίνει η ένεση σε μια περιοχή που θα σταματήσει άμεσα την αίσθηση του πόνου. Η αναλγησία διαρκεί 60-120 λεπτά και η συνεργασία του παιδιού είναι απαραίτητη. Σε μερικές περιπτώσεις συνδυάζεται η χορήγηση τοπικής αναισθησίας σε ευαίσθητες περιοχές πριν τη σύγκλιση του χειρουργικού τραύματος σε επεμβάσεις με γενική αναισθησία ώστε να μειωθεί ο πόνος, η μετεγχειρητική ενόχληση και δυσφορία.

Η τοπική αναισθησία με τη χρήση κρέμας εφαρμόζεται στο δέρμα μιας περιοχής και απαιτεί τουλάχιστον 40 - 60 λεπτά για να έχει πλήρη αποτελεσματικότητα. Ένα ενέσιμο αναισθητικό δίνει μεγαλύτερη διάρκεια αναισθησίας.

Επιπλέον

Η χορήγηση ακεταμινοφαίνης (παρακεταμόλης) μπορεί να χορηγηθεί πριν τη χειρουργική επέμβαση για να μειώσει την ενόχληση και το πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης και για αρκετές ώρες μετά. Επιπλέον, η τοποθέτηση μιας πιπίλας με ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και της δυσφορίας.

Τηλέφωνο
 2810 244744

Κινητό
6932 409353
 

Email
  dimitriospetrakis
@hotmail.com

Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!